Knjige i osvrti

Vjerujem da je poznato koliko volim knjige. Počesto pišem osvrte na stranici Goodreads, gdje ljubitelji pisane riječi mogu stavljati knjige na određene police, npr. Knjige koje trenutno čitate, knjige koje ste već pročitali i tako dalje. Tu se razmjenjuju utisci o knjigama, pišu se osvrti, igraju se kvizovi i još mnooogo toga. Preporuke za tu stranicu.
I ja ponekad pišem osvrte, većinom na engleskom jer tako ih stigne pročitati veći broj ljudi. Međutim, tu ima osvrta i na bosanskom za koje sam odlučila da ih prebacim ovdje na blog. Neka ostanu tu, za one koji čitaju moje objave, pa možda moja preporuka za neku knjigu bude razlog da je pročitate. A možda oni koje manje čitaju odluče da pokušaju zbog moje preporuke, što bih zaista voljela.
Ispod ovog posta se nalaze neki osvrti. Nadam se da će vam biti zanimljivi. Nadam se i da ćete čitati više knjiga. Obradujte i druge knjigom. Nema ljepšeg poklona. Vaše preporuke za knjige su uvijek dobrodošle.
P.S. iznad teksta je fotografija mojih starih polica. Odavno su neke od knjiga na slici poklonjene ili prodate, a nove dodane. Ima još jedan dio kojeg nisam uslikala. Sada čekam da ih sve prebacim u novi dom, na nove police.

10 komentara na “Knjige i osvrti”

  1. Ako mi je ista zao sad sa dvoje djece je sto imam toliko manje vremena za citanje. Pravo sam ljubomorna na tebe. Super si postavila osvrte, sto se mene tice postavi i one engleske. Citam (sad slusam 🙂 ) drugacije knjige pa je interesantno dobiti ideja i za promjenu. Hvala!

    1. Hvala ti, draga. Planiram i engleske postaviti uskoro dok ih sve skupim u jedan dokument.
      I ja od kako sam se udala imam manje vremena za čitanje 😀 a tek mogu zamisliti kako je sa djecom 🙂 Zato me posljednjih sedam dana obuzelo neko ludilo i neprestano čitam, makar ostala budna cijelu noć. Baš mi je falilo 🙂
      P.S. kakve knjige čitaš? Preporuke?

    1. Mašallah 🙂 I ja čitam islamske, samo što njih čitam sporije i kad nisam umorna, sa željom da što više stvari iz njih razumijem i pokušam primijeniti. Ove druge mi dođu kao relaksacija 🙂

    1. Hvala ti puno što pitaš. 🙂 Više volim tako nego da ljudi žive sa predpostavkama koje stvaraju predrasude.
      Imam govorni program na laptopu, kao i na mobitelu, koji čita sve što se nalazi na ekranu. Tako da mi niko ne pomaže sa pisanjem bloga. 🙂 Elhamdulillah.
      Tako sam i fakultet završila. Skeniram knjige na laptop, kada ih nema na Brajevom pismu, i onda mi ih program čita. 🙂

  2. Hej draga, bas ti puno hvala na ovoj odluci da postavis svoje osvrte ovdje. Evo me vec trazim Malu parisku knjizaru online, a sigurna sam da cu, ponukana tvojim osvrtima, uskoro traziti i ostale. Puno hvala!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *